Pnevmatike in letna oprema

Poceni gume

Zanimivo: zimske in letne pnevmatike po nizkih cenah

Ugodne in kvalitetne avtomobilske gume

Vaš avtomobil optimalno deluje takrat, kadar ima ustrezne zimske oziroma letne gume. Uporaba zimskih gum je v Sloveniji po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, za boljšo varnost v prometu pa je letne gume najbolje zamenjati takoj, ko temperature padejo pod 7 °C. Zimske pnevmatike omogočajo najboljšo varnost v prometu in bolj stabilno obnašanje avta na cesti. Zimske razmere namreč zelo spremenijo pogoje na cestah, zato je zimske gume potrebno namestiti na vsa štiri kolesa. Kot primerna zimska oprema štejejo tudi letne pnevmatike in verige za sneg, ki morajo biti v primeru snežnih razmer pravilno nameščene na kolesih. Kljub vsemu vam bodo absolutno varno pospeševanje, zaviranje in kontroliranje avta na cesti zagotovile kakovostne zimske pnevmatike, ki so dizajnirane tako, da zagotavljajo najboljši prijem na cesti ne glede na razmere.

V skladu z Odredbo o omejitvi prometa na cestah v R Sloveniji je na cestah v Sloveniji, razen na avtocesti in hitri cesti, na katerih so zimske razmere, prepovedana vožnja za tovornjake s priklopnimi vozili, za vozila, ki prevažajo nevarno blago, in za izredne prevoze. Upravljavec avtocest in hitrih cest lahko na teh cestah zaradi zimskih razmer za prej navedena vozila časovno in prostorsko omeji promet. O omejitvi prometa mora obvestiti javnost in postaviti prometno signalizacijo za izločanje, kjer je to mogoče. Za učinkovito, racionalno in varno omejitev prometa v zimskih razmerah na avtocestah in hitrih cestah upravljavec teh cest uskladi ukrepe s policijo.

Avto gume morajo biti ustrezno nameščene. Najbolje je, če jih namesti izkušen vulkanizer ali mehanik, saj si le tako lahko zagotovite varnost. Potrebno je poskrbeti tudi za menjavo pnevmatik pred zakonsko določenim datumom, saj so kazni zelo visoke. Tudi z vidika varnosti ni priporočljivo pozimi voziti letne gume. Uporaba zimskih gum je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, strokovnjaki pa priporočajo menjavo letnih pnevmatik z zimskimi že konec oktobra ali v začetku novembra, ko temperature padejo pod 7°C. Zimske gume zagotavljajo največjo varnost, če jih ustrezno namestimo na vsa štiri kolesa, kar predpisuje tudi zakon o varnosti cestnega prometa. Za zimsko opremo štejejo tudi letne pnevmatike na vseh štirih kolesih in ustrezne snežne verige, ki morajo biti v zimskih razmerah pravilno nameščene na pogonskih kolesih. Pri vozilih s 4-kolesnim pogonom pa morajo biti snežne verige nameščene na kolesih zadnje osi. Samo zimske gume na vseh kolesih omogočajo uspešno speljevanje in pospeševanje, učinkovito in varno zaviranje, nespremenjeno smer pri zaviranju in varno vožnjo skozi ovinke. Zaradi posebne snovi pa bodo zimske gume tudi pri temperaturi pod 7 stopinj celzija dovolj mehke, da bodo zagotovile ustrezni oprijem tudi na suhi in nezasneženi cesti.

Montaža zimskih in letnih gum po ugodnih cenah

Menjava zimskih ali gume je nujno potrebna, saj tako vaš avto primerno pripravite na vremenske razmere ter poskrbite za lastno in tujo varnost v prometu. Rabljene pnevmatike lahko prodate ali kupite in tako znižate stroške menjave gum. Tudi najbolj vrhunske znamke gum lahko dobite po ugodnih cenah, in sicer v spletni trgovini za največjo ponudbo zimskih in letnih gum. Menjava pnevmatik je potrebna 2X na leto in najbolje si je pravočasno zagotoviti svoje mesto na servisu in pnevmatike zamenjati v ustreznem času. Tako boste podaljšali življenjsko dobo vaših gum, prav tako pa si boste zagotovili varnost v prometu. Avtomobilske gume mora obvezno menjati primerno usposobljen vulkanizer ali mehanik, saj morajo biti nameščene popolnoma ustrezno ter tudi strokovno centrirane. Prav tako bo vulkanizer znal oceniti stanje vaših obstoječih pnevmatik in vam svetoval najboljšo menjavo.

Zakaj kupiti kvalitetne zimske pnevmatike ali letne pnevmatike?

• Ker boste zagotovili najboljše delovanje avtomobila, • ker boste na cestah varni ne glede na vreme, • ker kakovost zagotavljajo priznane blagovne znamke, • ker boste varni pred zakonom, • ker kvalitetne zimske ali letne pnevmatike zagotavljajo absolutno udobje vožnje.

<< Domov