SEO

Ali je pomembna optimizacija internet strani

Se lahko optimizacije internetnih strani lotim sam?

Si za vaše internetne strani želite, da bi bile uvrščene visoko na internet iskalnikih, bi privabile čim večje število ciljnih torej dejanskih obiskovalcev, bi bile zelo dobro najdene pod vašimi ključnimi besedami, bi lahko sami preverjali in spremljali učinke ter rezultate optimizacije web strani? Optimiziranje spletne strani oziroma angleško Seo (Search Engine Optimization) je v času množičnosti spletnih strani in velike konkurence ključnega pomena, saj zagotavlja dobro najdenost vaše spletne strani v spletnih iskalnikih, kar posledično pomeni več obiska in večjo prepoznavnost vaše internet strani. Nekateri se zatekajo kar k plačljivemu marketingu spletnih strani, vendar se dolgoročno kot najkvalitetnejši in najbolj produktiven izkaže obisk spletnih strani preko izdelava spletnih strani spletnih iskalnikov Google ter Najdi.si. Prednost seo optimizacije je tako tudi v enkratnem plačilu, kajti ko je stran optimizirana in dobro uvrščena v iskalnikih, obisk na vaše strani dobivate nepretrgoma in brezplačno. Z odločitvijo za storitve optimizacije internet strani boste pridobili dobro in uspešno uvrstitev v spletnih iskalnikih, strokovno pomoč pri izbiri učinkovitih ključnih besed povezanih z vašo storitvijo, umestitev ključnih besed na spletne strani, ki je pomembna tako za iskalnike kot za obiskovalce vaše spletne strani, dovršeno celostno optimizacijo spletnih strani, možnost spremljanja rezultatov in učinkov optimizacije.

Optimizacija internet strani oziroma angleško "Search Engine Optimization (SEO)" danes predstavlja postopek priprave spletnih strani na način, da jih spletni iskalniki (google.com, bing.com, najdi.si, ...) čim bolj učinkovito najdejo. To pomeni, da se ob kvalitetni optimizaciji internetnih strani določena internet stran za izbrane ključne besede v spletnih iskalnikih uvrsti čim višje med ponujenimi rezultati. Na dobro razvrstitev v iskalnikih vpliva vrsta pravil, knjigarnaki jih je potrebno upoštevati že pri samem postopku zasnove in izdelave spletnih strani. Ker danes samo kvalitetna optimizacija spletnih strani ni dovolj za zagotovitev visokih uvrstitev v iskalnikih za vse vaše ključne besede, je potrebno tudi oglaševati na Googlu. Kakovostna optimizacija spletnih strani je ključnega pomena za občutno povečanje obiska vaših spletnih strani. Samo pravilno izbrane ključne besede prinesejo ciljne obiskovalce. Obisk z iskalnikov je daleč najkvalitetnejši obisk spletnih strani in je brezplačen. Ali ste vedeli, da je visoka uvrstitev v spletnih iskalnikih danes ključnega pomena?, da 90% obiskovalcev v iskalniku pregleda samo prvo stran z najdenimi rezultati?, da večino obiska vaših spletnih strani ustvarjajo ravno obiski iz web iskalnikov?

Optimiziranje spletnih strani je eden izmed najpomembnejših korakov v celotnem procesu izdelave internet strani. Na internetu številni ponudniki ponujajo in obljubljajo gradove v oblakih, ki naj bi jih boste dosegli s pomočjo njihove optimizacije spletne strani. A žal je tako, da se za dejanskim procesom optimizacije spletnih strani skriva mnogo več, kot le številčno umeščanje ključnih besed v spletne strani. Slaba optimizacija spletne strani lahko privede tudi do kaznovanja spletne stani s strani iskalnikov, kar privede do izpada obiskovalcev in kupcev. Nekateri od pomembnejših dejavnikov dobre optimizacije: • pravilna izdelava internet strani (kodiranje), • pravilna izbira ključnih besed, • pravilna umestitev ključnih besed v internet strani. Tako je zelo pomembno, da je optimizacija strani opravljena kvalitetno in strokovno. Že v postopku izdelovanja spletnih strani je potrebno upoštevati postavitev ključnih besed in fraz ter registracija domene, ki zadevajo vašo dejavnost. Na koncu faze izdelave je potrebno s stranko narediti še končno optimizacijo spletne strani za izbrane besede in to brezplačno. Optimizacija se obravnava individualno, tako da se na podlagi pogovora ter pričakovanj stranke opredelijo cilji. Glede na cilje se določijo stroški, ki so vezani na rezultat optimizacije.

<< Domov