Dobra spletna stran

Poceni strani

Zanimivo

Proces oblikovanja internetnih strani ne zajema zgolj enega programerja. V izdelavo so vključeni vsi, od komercialista, grafičnega oblikovalca, strokovnjaka za optimizacijo internetnih strani, mojstra za css in html ter tekstopisca. Na koncu ne smemo izpustiti še računalniškega administratorja, ki vaše spletne strani pravilno umesti na spletne serverje. Če se zgodi, da manjka samo eden od zgoraj naštetih členov v kompleksni verigi strokovnjakov, ki se ukvarjajo z vašo internetno stranjo, je končni rezultat vprašljiv.

Zaradi današnjega zelo hitrega tempa življenja je prenosniki izjemno pomembno, da bo obiskovalcu, ki vaše internetne strani odpre v svojem brskalniku, nemudoma jasno, s čem se ukvarja vaše podjetje in kaj mu želite sporočiti. Izjemno pomembno je, da ga profesionalna podoba in vsebina internet strani pritegneta v nadaljnje raziskovanje vaših ostalih podstrani. Zavedati se je potrebno, da morajo biti na vidnem mestu poudarjeni pomembni podatki in vsebine ter hitro dostopne povezave za nadaljnje brskanje in enostaven kontakt. Že v sami podobi spletnih strani je torej potrebno upoštevati nezapletenost iskanja informacij in izločitev nepotrebnega klikanja, kar se bo odražalo v zadovoljstvu vaše nove stranke, ki se bo na zanimive spletne strani zelo rada vračala.

Izdelava vaših spletnih strani

Izdelava internetnih strani oz izdelava spletnih strani je naslednji korak, ki sledi vašemu strinjanju z unikatno grafično podobo vaših spletnih strani. Najbolj pomemben del celotnega postopka izdelave spletnih strani je gotovo postopek končnega kodiranja html kode vaše nove spletne strani. Z uporabo najnovejših standardov XHTML, W3C in CSS ter s pomočjo naših dolgoletnih izkušenj pri programiranju internetnih strani, h programiranju pristopimo večplastno. Statične internetne strani se ne spreminjajo ob vsakem osveževanju internet brskalnika. Primerne so zlasti za predstavitev dejavnosti ali storitev, s slikami, teksti, ki se ne spreminjajo dnevno ali celo na vsako uro. Takšna internetna predstavitev je primerna za veliko večino podjetij. Tehnika, ki se uporablja je HTML v tesni povezavi s CSS-om. Za lepšo predstavitev izdelkov ali storitev se lahko uporabijo tudi manjše flash predstavitve, video in menjavanje slik. Prednosti take izdelave spletnih strani so v ugodni ceni, saj je le-ta nižja od dinamičnih spletnih strani. Potem v URL-ju, ki je statičen, čeprav dobri CMS sistemi za izdelavo spletnih strani, omogočajo tudi to. To je dobro predvsem z vidika indexiranja internet strani s strani internet iskalnikov, saj je stran, ki je 'statična' lepo zlistana v iskalnikih, medtem ko je stran, ki vseskozi spreminja svoj URL, vsakič znova 'pade' ven iz iskalnikov. Posledično je tudi uvrstitev slabša. Kot že rečeno morajo imeti dobri CMS sistemi to že rešeno.

Programiranje spletnih strani

Izdelava spletnih strani z možnostjo urejanja vsebin strani je namenjena predvsem uporabnikom, ki želijo sami, po svoji želji, opravljati morebitne spremembe na lastnih spletnih straneh. Prav tako je CMS primeren za spletna mesta, kjer se spremembe podatkov dogajajo pogosto in se morajo te spremembe informacij na spletu odražati hipoma. Strokovna optimizacija internetnih strani je bistvena za občutno povečanje števila obiskovalcev vaših internetnih strani. Le pravilno določene ključne besede vam lahko ciljne obiskovalce. Obiskovalci, ki so preusmerjeni na vašo stran z iskalnikov so zagotovo najbolj dobičkonosen obisk spletnih strani, poleg tega, pa je ta obisk tudi popolnoma brezplačen. Že v prvi fazi postopka izdelave internetnih strani imamo v mislih postavitev ključnih besed, ki zadevajo vaše strokovno področje. Pri zaključku postopka izdelave pa v sodelovanju z vami in z uporabo naših specifičnih ter našega strokovnega znanja, naredimo še finalno optimizacija strani za izbrane ključne besedne zveze. Eden izmed ključnih korakov snovanja celotnega projekta je izbira osnovnega spletnega naslova oz. domene. Ob podpisu dogovora o izdelavi internetnih strani vam najprej povemo kako izbrati internetni naslov. Z vašim sodelovanjem ter ob upoštevanju naziva vašega podjetja, dejavnosti s katero se vaša firma ukvarja, skupaj skrbno izberemo najugodnejši internetni naslov.

Postopek izdelovanja spletnih strani

Zaključna faza celotnega postopka grafičnega oblikovanja, postavitve in optimizacije internetnih strani, je prijava internetnih strani v internetne imenike in iskalnike. Kvalitetna prijava izdelanih strani je vkalkulirana v strošek izdelave internetnih strani. Po končanem procesu oblikovanja spletnih strani in po končni potrditvi naročnika, da je z izvedbo projekta popolnoma zadovoljen, njegove internetne strani kvalitetno prijavimo v vse pomembnejše svetovne in domače internetne direktorije. Internetno oglaševanje oziroma internetni marketing je trenutno eden najbolj učinkovitih načinov promocije izdelkov, dejavnosti, podjetja ali storitev. Glavni razlog je predvsem ta, da je tovrstno oglaševanje cenovno zelo ugodno, predvsem če ga primerjamo z ostalimi načini oglaševanja, kot so televizija, tisk ali radio. Stroški internetnega oglaševanja so odvisni od več dejavnikov, daleč najpomembnejša pa sta 2. Prvi parameter je količnik med številom prikazov vašega spletnega oglasa in dejanskim številom klikov na ta oglas (CTR). Drugi dejavnik pa je število tistih obiskovalcev, ki so kliknili na vaš internetni oglas in nato naredili željeno potezo (nakup, vpis podatkov, ...). Dejanski rezultati internetnega marketinga so preprosto merljivi, kar vam omogoča hiter vpogled v smotrnost trenutnega oglaševanja, hkrati pa vam omogoča tudi hitro prilagoditev parametrov, ki takoj dajo še večjo učinkovitost tega oglaševanja. Kakovostna izdelava internetnih strani je ključna za občutno povečanje števila obiskovalcev vsakih internet strani. Le pravilno najdene ključne besede vam prinesejo ciljne kupce. Obiskovalci, ki so preusmerjeni na vašo internet stran z iskalnika so preverjeno najbolj dobičkonosen obisk spletne strani, poleg tega, pa je ta obisk spletne strani tudi popolnoma zastonj. Predloga originalne grafične podobe strani, ki vam jo pošljemo v oceno, vsebuje kompletno postavitev spletnih strani, in sicer glavo strani, testno besedilo, fotografije, menije in nogo. Grafična podoba nakazuje tudi celoten izgled naslovne strani in ostalih podstrani. Po vaši potrditvi predloge nove podobe spletnih strani na osnovi vaših morebitnih pripomb izvedemo še dogovorjene popravke. Na koncu, ko to predlogo nove grafične podobe dokončno potrdite, pričnemo s samo izdelavo vaših strani.

<< Domov