Toplotna črpalka je bila odlična investicija za naše potrebe

Že kar nekaj časa smo sedaj doma resno razmišljali, da bi naredili neko investicijo, ki ba bi nam lahko v prihodnosti pomagala prihraniti kar nekaj denarja. Ta investicija pa bi bila toplotna črpalka. Do te ideje pa smo prišli, ko smo ugotovili, koliko denarja dejansko porabimo vsak mesec na temu, da si ogrevamo stanovanje in pa tudi sanitarno vodo.

Ker pa so toplotne črpalke energetsko učinkovite, bi lahko z nakupom le te, prihranili kar nekaj denarja. Zato pa smo se najprej posvetovali z nekaj prijatelji in sorodniki, ki so imeli doma v lasti toplotno črpalko, da bi še iz njihove strani slišali, ali se takšen nakup splača. Vsakega, ki pa smo vprašali, pa nam je rekel isto in sicer, da se jim je toplotna črpalka definitivno izplačala in so tako lahko prihranili kar nekaj denarja, saj so se jim stroški ogrevanja tako zmanjšali.

No to pa nas je nato tudi spodbudilo k temu, da smo se tudi mi odločili za nakup toplotne črpalke. Najprej pa smo se morali malo odločiti, za kakšno bi se sploh odločili. Najprej je bilo treba premisliti za vir, iz katerega bi toplotna črpalka sploh črpala toploto. Viri, ki pa se uporabljajo za to, pa so zrak, voda ali pa zemlja. Tukaj pa je imel vsak vir neke svoje specifične prednosti.

Toplotna črpalka je bila odlična investicija za naše potrebe

Po daljšemu premisleku, pa smo se odločili, da bomo zapravili malo več in smo se odločili za zemeljsko toplotno črpalko. To pa zato, ker je zemeljska toplotna črpalka, od vseh še najbolj učinkovita in to skozi celotno leto enakomerno. Do tega pa smo prišli, ko smo razumeli, da ima zemlja, edina od vseh teh virov, to značilnost, da ima skozi celo leto konstantno temperaturo, neodvisno od temperature zraka.

Tako pa smo sedaj bili pripravljeni, da opravimo ta nakup, za katerega pa smo bili že zelo navdušeni, saj bi si lahko končno zmanjšali stroške ogrevanja.